IoT Cihazları – Bir kontrollü deneyde, mesafeştırmacılar bir IoT cihazına solucan bulaştırabildi ve bu solucan daha sonra komşunun IoT cihazlarına yayıldı
Kötü niyetli kişiler trojan ile muhalifdaki elektronik beyin ya da cihaza yerleşerek muamele yapar. Bilgisayarda bulunan icraat ve hesap sistemlerine girerek amacı doğrultusunda prosedür yapmış oldurabilir. Emniyet cidarı ne denli sağlıklı olursa olsun trojan sisteme girerek argın noktalarını tespit değer. Bu noktalardan girerek elektronik beyin sisteminde çok sayıda alışverişlemi haydi haydi yapabilir.
Daha sonrasında solucanlar e-posta iletileri, ağlar yahut fiilletim sistemi asayiş açıkları üzerinden umumiyetle sorunun sebebi anlaşılmadan alakalı sistemleri doldurarak otomatik olarak yayılır. Solucanlar bilgisayarlara her devir mazarrat vermez, fakat sıklıkla elektronik beyin ve ağ performansı ile kararlılık sorunlarına illet evet.
Trojan'lar: İsmini mitolojik truva atından meydan trojan'lar, kendilerini faydalı bir program veya "crack" gibi göstererek sisteminizde bir peş kapı hevesliarlar (sisteminize bir botnet'in parçkakımı haline sürüklemek gibi). Trojanlar kendi kendini dağıtmaz ve kullanıcı aracılığıyla çtuzakıştırılmaları gerekir.
Sonrasında Windows yüklenince ( kurulumu genel ağ rabıtalı olmayarak yapacağım ) bilgisayarı internetsiz güvenli modda çkırmızııştırarak telefona indireceğim virüs programlarını kablo ile destelayıp bilgisayara aktaracağım ve tarama yapmış olup neticelerinı paylaşacağım burada.
Solucan; virüslerin bir madun dershaneıdır. Bir solucan ekseriyetle kullanıcı eylemi olmaksızın yayılır ve kendisinin tam kopyalarını (olasılıkla bileğmeslektirilmiş) ağlardan ağlara dağıtır.
Virüsler; komik resimler, tebrik kartları veya ün ve video dosyaları şeklinde ekler olarak gizlenebilir. Bilgisayar virüsleri başkaca Internet’ten indirmeler vasıtasıyla yayılır. İndirebileceğiniz korsan yazılı sınavmlarda ya da gayrı dosya veya programlarda gizlenebilir.
Değirmi bağırsak solucanları; umumi olarak bulaşık ülke veya dünyakıyla değinti edilmesi sonucunda bulaşmaktadır. Kontamine olan maddenin tüketilmesinden sonra, parazitler bağırsağa ulaşır.
Azca önce bile bahsettiğimiz gibi devamını oku solucanları solucan yapan ve onları virüslerden kocaoğlanran şey, kendisini nasıl kopyaladığı ve nasıl yayıldığı ile ilgilidir.
Spam e-postalar, mesajlar veya bilmediğiniz web sitelerindeki doğrulanmamış bağlanaklara asla tıklamayın.
Bir numara reçete: USB kafa gibi çıavratlabilir düzlem aygıtını bilgisayarınıza takmak virüs bulaştırabilir. Bilgisayarınıza bilinmedik bir kaynaktan mevrut USB hafıza yahut disk takarsanız virüs bulaşabilir.
İnternetten İndirilen Dosyalar: Solucanlar, kullanıcıların bilgisayarlarına zararlı mideerikler muhtevaeren dosyaları indirdikleri web siteleri veya kaynaklar tarafından bulaşabilir.
Solucanlar yayılmak karınin bir "taşıyıcı" programa veya dosyaya gereksinim duymadıklarından, virüsün bulaşmış evetğu bilgisayarda bir tünel harisabilir ve ayrıksı birinin uzaktan elektronik beyinınızın denetimini eline geçirmesini esenlayabilir.
Trojan içinde en kötü olan Emotet’dir. Emotet güvenilir hasarlar veren bir tür truva atıdır. Gaye kitlesinde şirketler evetğundan Emotet’ten korunmak sinein mutabık antivirüs programları ve yazılı sınavmlar kullanmalısınız.